miércoles, 8 de octubre de 2014

La importància de RTVV per al VCF.

Com a cada 9 d'Octubre, els valencians celebrem el nostre día, conmemorant aixì l'entrada de Jaume I i les seues tropes a l'antic Regne de València. No obstant això, i per primera vegada en molt de temps, no tindrem ahí a un mitjá públic que parle la nostra llengüa contant-nos totes les celebracions que succeïsquen arreu del País Valencià.

El poble valencià ha perdut molt amb al tancament de Ràdio Televisió Valenciana, la pèrdua de la principal entitat esportiva de la terra, el VCF, tampoc ha sigut menuda.

Tractat sempre a nivell estatal amb una consideració per baix del que la seua grandesa e importancia mereixia, amb la caiguda de RTVV el VCF i l'esport valencià en general va perdre el seu principal (i jo diría que prácticament únic) altaveu. Ara amb Internet és senzill trobar tot tipus d'informació; però no puc evitar pensar en tots aquells valencianistes que pel motiu que siga no tenen accés a Internet, o el tenen limitat. S'assabenten d'alguna cosa del seu equip, més enllà d'un par de minutets a alguna televisió "nacional"?. A dures penes podràn informar´se del resultat del València, i poc més. Això sino és que parlen per a criminalitzar a tota una afició per què cuatre borinots llançen pots al bus visitant, per exemple. No son els mitjans de Madrid els millors amics del valencianisme, ja sabeu

En una lliga cada volta més bipolaritzada entre Madrid i Barça, a on els xiquets no paren de rebre un constant bombardeig mediàtic per a que es compren la camiseta de Messi o CR, amb una societat (la valenciana) que no té consciència de poble i per tant és complicat que els seus equips tinguen una capacitat aglutinadora com si ocorreix a Euskadi o Catalunya, és fonamental per al seu esport tindre una ràdio i una televisió parlant dels conjunts locals. I si a més fomenta la llengüa i la cultura del nostre poble, collonut.

Un estudi publicat fa poques setmanes rebel-ava una realitat incomoda per al VCF. I és que el conjunt de Mestalla va perdent seguidors a marxes forçades. En 2007 era el tercer equip d'Espanya en seguidors amb un 5,3%, ara ha baixat fins al 3% estant superat clarament per l'Atleti de Madrid (6%). Ha perdut fins i tot fidels als propis territotis valencians, i encara que a la província de València continua sent el rei (55% d'aficionats valentins son blanquinegres), la tendencia que porta els últims anys és a la baixa. En Castelló i Alacant, ja ni tan sols es troba com a tercera opció, dit "honor" el tenen Vila-real i Elx respectivament.

No hi ha cap mena de dubte, el País Valencià, neccesita i mereix RTVV per a la seua supervivència. I per descontat, la principal passió de la seua terra, el VCF, també.

#RTTVVTornarà

@gustoparticular

3 comentarios:

  1. Ufff hay cosas que se sobreentiende pero ni idea ¡¡ jeje
    Pero me parece bién que en el día de la Comunidad Valenciana , hagas este artículo en vuestro idioma amigo.
    Un saludo ¡¡

    ResponderEliminar
  2. Espero que disfrutarais de vuestro día.
    Saludos.

    ResponderEliminar
  3. Valencia Club de Fútbol is a Spanish professional football club in Valencia. They play in La Liga. Valencia have won six La Liga titles, eight Copa del Rey titles, one Supercopa de España and one Copa Eva Duarte.

    ResponderEliminar